Samen rendement uit talent
Sonja Vlaar

Sonja Vlaar, eigenaar/oprichter van Attune

IMG_3115

Kort en bondig: 

  • bevlogen 
  • nooit klaar met leren
  • onbetreden paden
  • snelle analyse
  • het moet kloppen met gevoel

Mijn klanten typeren mij als helder in de communicatie, prettig direct, resultaatgericht, flexibel en creatief.  

Leven & Loopbaan

Na mijn studie Humane Voeding in Wageningen ging ik naar Afrika, Mozambique. Daar werkte ik 5 jaar in de gezondheidszorg. Het “wij’ van de Afrikaanse cultuur (“ik ben omdat wij bestaan”) heeft veel invloed gehad op mijn vorming als mens en professional. Daarna werkte ik 15 jaar in de internationale samenwerking en reisde naar landen als Brazilië, India, Bhutan, Angola, Zimbabwe etc. Die reizen hebben mijn blik verruimd. Ook hou ik van de reizen “naar binnen” waarbij ik de reflectie zoek.

Levenslessen brachten me op nieuwe paden. Ik bekwaamde me in methodieken voor reflectie, gedragsverandering en de interactie tussen mensen. Voor mijn klanten ben ik reisgezel, klankbord en versneller. Het zijn reizen die almaar doorgaan. Talentontwikkeling, leren en veranderen houden nooit op.

Attune

Op 23 juni 2004 schreef ik Attune in bij de Kamer van Koophandel. Ik ruilde vrijwillig mijn baan als adviseur/gedragstrainer/manager bij Schouten & Nelissen in voor het zelfstandig ondernemerschap en ging hoog-begaafde en hoog-sensitieve mensen coachen. Het accent lag in de eerste jaren van Attune op begeleiding bij reïntegratie en outplacement. Attune haalde het Blik op Werk Keurmerk en had een aantal jaren 2 tot 5 professionals in dienst. Toen de Nederlandse markt voor reïntegratie-bureaus instortte besloot Attune verder te gaan zonder medewerkers in loondienst. Attune is sinds 2010 weer een eenmanszaak en ik werk als partner samen met andere professionals, bedrijven en netwerken.

Attune is Engels voor afstemmen: tussen denken en voelen, tussen hoofd en hart, tussen ik en de ander, tussen individu en team, tussen team en de rest van de organisatie.

Professionele Registraties

Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: linkedin-fc

Vrije tijd:

  • Argentijnse tango –  voor de passie en beweging
  • Hardlopen – voor de gronding
  • Reizen  – voor het andere perspectief.