samen rendement uit talent
Sonja Vlaar

Sonja Vlaar 

IMG_3115

Mijn missie: ik breng uw persoonlijk leiderschap naar een hoger niveau van vertrouwen, intelligentie, competentie en inzetbaarheid.

Kort en bondig: 

  • bevlogen 
  • nooit klaar met leren
  • onbetreden paden
  • snelle analyse
  • het moet kloppen met gevoel

Mijn klanten typeren mij als helder in de communicatie, prettig direct, resultaatgericht, flexibel en creatief.  

Mijn expertise ligt op de gebieden van:

  • Coaching persoonlijk leiderschap
  • Organisatie- en teamcoaching
  • Inzetbaarheid en arbeidsmarkt
  • Training/ Consulting
  • Talent-Ontwikkeling en talent-management 

Leven & Loopbaan

Na mijn studie Humane Voeding in Wageningen ging ik naar Afrika, Mozambique. Daar werkte ik 5 jaar in de gezondheidszorg en in het onderwijs, als voedingskundige maar vooral was ik actief met het opstarten en begeleiden van allerlei projecten. Het “wij’ van de Afrikaanse cultuur (“ik ben omdat wij bestaan”) heeft veel invloed gehad op mijn vorming als mens en professional. Daarna werkte ik 15 jaar in de internationale samenwerking en reisde ik naar Brazilië, India, Bhutan, Angola, Zimbabwe etc. Reizen verruimden mijn blik; naar verre bestemmingen en “naar binnen”.

Levenslessen brachten me op nieuwe paden. Ik bekwaamde me in methodieken voor reflectie, gedragsverandering en de interactie tussen mensen. Voor mijn klanten ben ik reisgezel, klankbord en versneller. Het zijn reizen die nooit stoppen en almaar doorgaan. Talentontwikkeling, leren en veranderen ….

Attune

Op 23 juni 2004 schreef ik Attune in bij de Kamer van Koophandel. Ik ruilde vrijwillig mijn baan als adviseur/gedragstrainer/manager bij Schouten & Nelissen in voor het zelfstandig ondernemerschap en ging hoog-begaafde en hoog-sensitieve mensen coachen. Het accent lag in de eerste jaren van Attune op begeleiding bij reïntegratie en outplacement. Attune haalde het Blik op Werk Keurmerk en had een aantal jaren ca. 5 professionals in dienst. Toen de Nederlandse markt voor reïntegratie-bureaus instortte besloot ik verder te gaan zonder medewerkers in loondienst maar in partnership met andere professionals en organisaties . Attune is sinds 2010  een eenmanszaak en ik werk projectmatig samen met andere professionals, organisaties. Mijn inspiratie haal ik uit actieve deelname aan communities voor professionals zoals het ORSC Online Platform Nederland (OOPN), het platform van World Business Executive Coaching (WBECS) , C-IQ-Europe en LVSC.

Professionele Certificeringen:

Meer informatie op mijn LinkedIn profiel: linkedin-fc

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com