Geef een positieve draai aan falen

In September 2019, ontwikkelden gecertificeerde Conversational Intelligence® coaches, in Zweden tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst een aantal nieuwe workshop-modules voor (HR) professionals, teammanagers, en teamleiders.

De Conversational Intelligence® (C-IQ) professionals zijn opgeleid door Judith E. Glaser op basis van inzichten uit de neuro-wetenschap, de gedragswetenschap en de positieve psychologie. Zij hebben deze inzichten verfijnd en de toepassingen ontwikkeld voor skills-ontwikkeling.  

Een van deze modules is:

De Experimentor Mindset

Iedereen die geïnteresseerd is in neuro is welkom in deze pilot workshop. Sonja Vlaar faciliteert de workshop in december voor het eerst in de Nederlandse taal. Deze eendaagse en eenmalige workshop staat op zichzelf.

De module “De experimentor mindset” is gebaseerd op een concept van Carol Dweck. Zij ontdekte als professor psychologie aan de Stanford Universiteit dat er 2 mindsets zijn: een groei-mindset en een vaste mindset. De verschillen tussen deze 2 mindsets zijn terug te voeren op de mate waarin je gelooft dat je talenten en vaardigheden een vast gegeven zijn, d.w.z. niet ontwikkelbaar, óf dat je gelooft dat je talenten en vaardigheden wél verder kunt ontwikkelen.  

In de workshop krijgen deelnemers oefeningen aangereikt zodat ze de Experimentor Mindset kunnen ervaren.

  • Je oefent met het verschuiven van een “resistor” positie (wanneer er wantrouwen en geen verbondenheid is in de relatie) naar een “experimentor” positie(wanneer er vertrouwen en verbinding is in de relatie).
  • Je leert met behulp van nieuwe neuro-inzichten hoe je een negatieve bias van het brein kunt veranderen.
  • Je ervaart dat falen en de moed om kwetsbaarheid te tonen nodig zijn om je persoonlijk leiderschap te doen groeien.

Deelnemers ontvangen een 2-pagina werkblad voor het opstellen van een actieplan.

Attune gaat in haar benadering uit van de 10 fundamentals van Attune. Het Engelse acroniem A.T.T.U.N.E. staat voor: Bewustzijn, Gericht op de Relatie, Tolerantie, Begrip, Non-defensief luisteren en Empathie.

Bron acroniem: John M. Gottman, The science of trust – emotional attunement for couples.

Datum:

Woensdag 18 December 2019, 9:30 – 16:00 uur.

Locatie:

Vergader- en Flexwerk-centrum, Brede Heide 4, 5281RZ, Boxtel.

Vrij Parkeren.

Klik hier om je aan te melden