Samen rendement uit talent
Sonja Vlaar

Gesprekken met Impact – 4 maanden programma najaar 2017 (start september)

Gesprekken met Impact is een blended programma (hoofdzakelijk online) van vier maanden en is  grotendeels gebaseerd op concepten en tools van Conversational Intelligence® (C-IQ). Het is een programma voor coaches, supervisoren, leidinggevenden, managers, adviseurs en professionals die hun gesprekken naar een hoger niveau van vertrouwen willen tillen met behulp van de nieuwste inzichten uit de neurowetenschappen.

Op maandagavond 19 juni verzorgen we een gratis introductie-workshop over C-IQ in Utrecht. Je kunt je hier nu alvast inschrijven voor deze introductie-workshop om van een plek verzekerd te zijn. (vol is vol). We vertellen je dan aan de hand van een presentatie graag meer over C-IQ en het eerstvolgende 4maanden-programma dat in September begint.

Op vrijdag 23 juni organiseren we een workshopdag “Over Grenzen” in Eindhoven waarbij ook de deelnemers van de eerste groep aan het programma Gesprekken met Impact aanwezig zullen zijn. 

C-IQ is een raamwerk voor verandering, een perspectief op menselijke interactie op het snijvlak van communicatieve gedragswetenschap, culturele antropologie, neurochemie en – biologie en de systeembenadering van relaties.

9 van de 10 gesprekken missen het punt waar het echt over gaat…. (Stanford University)

Soms zeggen mensen “ik heb geen tijd voor diepgaande gesprekken – dat duurt me te lang”. Gesprekken met Impact geeft tools en methodieken waarmee je snel de verbinding maakt en gesprekken voert die leiden tot meer vertrouwen en co-creatie.

Waarom ‘Gesprekken met Impact’?

Een verschuiving van een IK-gerichte benadering naar een WIJ-gerichte benadering, ‘van ego naar eco’,  is noodzakelijk om speler te blijven als individu en als team in de organisatie en in de maatschappij. “Gesprekken met Impact” geeft inzicht en biedt handvatten om deze verandering te versnellen in gesprekken.

Veranderingen gaan sneller dan ooit, doen een groot appèl op ons aanpassingsvermogen, vragen om creativiteit en innovatie. En dat alles heeft als fundament de manier waarop we communiceren. In gesprekken ontstaat wantrouwen of vertrouwen, in gesprekken maken we contact, leggen we verbindingen, veranderen we samen de wereld. Door ons te bekwamen in C-IQ competenties leren we beter samen te werken en kunnen we bergen verzetten.

Gesprekken met Impact geeft je inzicht hoe ieder gesprek diepe impact heeft. Naarmate je meer inzicht hebt in de patronen van gesprekken en de C-IQ tools kunt toepassen ben je in staat om gesprekken als een architect te ontwerpen opnieuw te construeren en een duurzaam fundament te geven. Ieder gesprek op zichzelf; gesprek na gesprek.

Download ook het gratis ebook Conversational Intelligence® (C-IQ) rechts op deze pagina.

Welke Impact?

Onze kijk op de wereld, op anderen en op onszelf, verpakken we in woorden. Dáármee beïnvloeden we elkaars beleving en ontdekken we nieuwe gezichtspunten.

Woorden zetten de productie aan van hormonen en neurotransmitters, ze prikkelen lijfelijke systemen en zenuwpaden en ze hebben invloed op onze emoties en gedachten. Door te leren begrijpen hoe gesprekken de verschillende delen van ons brein aanspreken, doo te snappen dat die brein-onderdelen allemaal op een andere manier ‘luisteren’, kunnen we ons ‘luisteren sturen. De kwaliteit van hoe we luisteren bepaalt hoe we onze wereld interpreteren en betekenis geven. In Gesprekken met Impact leer je welke patronen in gesprekken toegang geven tot verbinding en vertrouwen en welke patronen angst en wantrouwen oproepen. Je leert verbinden, je te committeren en te navigeren in de samenwerking.

Programma / cursus

De eerste groep is in februari 2017 gestart en we zijn nu halverwege het programma. 

Nieuwe deelnemers kunnen terecht in het najaarsprogramma dat in September 2017 begint.

Het vier maanden programma Gesprekken met Impact is een blended programma dat zeven verschillende leer-interventies combineert/

  1. Individueel intakegesprek van 90 minuten
  2. Individuele C-IQ Katalysator Analyse
  3. 4 maandelijkse online inhoudelijke modules van 90 minuten
  4. 4 maandelijkse online interactieve sessies van 90 minuten
  5. Huiswerk, tools en cases per module
  6. 24/7 deelname aan een online discussiegroep in een besloten professionele leeromgeving
  7. Live workshop van 1 dag met alle deelnemers en gasten.

Met uitzondering van de onderdelen 5 en 6 kunnen met alle onderdelen Permanente Educatie (PE) punten worden verdiend. Het maximum aantal contact-uren is 26 uren en dat is equivalent aan 6,5 PE punten.

Begeleiding

Het programma wordt begeleid door Olaf Beelen en Sonja Vlaar. Onze gedeelde opleidingsachtergrond en ervaring zit o.a. in ORSC (Organization and Relationship Systems Coaching van CRR Global) en TPC (Team Performance Coaching van Team Coaching International). We zijn – als de eerste twee Nederlandse professionals- gecertificeerd als Conversational Intelligence® Coach bij het CreatingWE Institute en Benchmark Communications, Inc. van CEO Judith E. Glaser.

Methodieken en Tools

De methodieken en tools komen uit de Conversational Intelligence®, Organisatie en Relatie Systeem Coaching®, Focusing® en TeamCoaching® en werken met inzichten uit de neurobiologie, neurochemie, positieve psychologie, waarderend onderzoek, emotionele intelligentie, systemische benadering van relaties en ‘best practices’ uit de communicatieve gedragswetenschappen.

Download alvast het gratis ebook Conversational Intelligence® (C-IQ) rechts op deze pagina.

Meer weten? Download de Brochure en aanmeldformulier GMI najaar 2017 170316 def met informatie over data, programma, kosten en aanmelden.

Het programma is geen training tot C-IQ coach en ook geen persoonlijke coaching met C-IQ tools. Het is onze bedoeling dat je kennismaakt met deze aanpak. Als je belangstelling hebt om je te professionaliseren als C-IQ coach of C-IQ trainer, neem dan s.v.p. contact op, dan informeren we je graag hierover.

Wil je niet wachten tot September en al eerder beginnen? Schrijf je dan hier in voor de eerstvolgende gratis introductie workshop in Eindhoven op 20 april s’avonds. Of misschien past een middag 1:1 of coach-abonnement wel bij je; daarin veel persoonlijke aandacht voor de dynamiek en aandachtspunten in jouw gesprekken. Wil je snél informatie? Bel dan 06 51762344 of mail sonja.vlaar@attune.nl.  

BewarenBewaren