De corona-crisis grijpt steeds verder in op ons werk en leven; steeds meer mensen hebben last van stress. Mensen dreigen hun baan of inkomsten te verliezen; ze raken dierbaren kwijt of ze bevinden zich in een isolement. Normaal gesproken hebben zij geen last van stress, maar de huidige crisis pakt wel onverwacht hard aan. In eerste instantie gericht op onze gezondheid en als gevolg daarvan op onze economie.

Kenmerk van een crisis is dat er altijd meerdere vervelende dingen tegelijk gebeuren. We zoeken naar nieuwe manieren om tot rust kunnen komen omdat de oude manieren niet meer werken of niet meer mogelijk zijn. Een beetje stress of een stressvolle piekperiode is niet verkeerd. Maar nu, met de corona-crisis, zit het onverwacht lang tegen; stress ondermijnt het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid. Zelfmanagement is belangrijker dan ooit tevoren. In tijden van crisis geldt dit voor iedereen, niemand uitgezonderd.

Inzichten uit de neuro-wetenschap

Inzichten uit de neuro-biologie en neuro-immuniteit dragen bij aan het vinden van oplossingen om beter om te gaan met stress. Een goed begrip van de neuro-wetenschap ligt aan de basis van alle patronen van menselijk gedrag en draagt ook bij aan het vinden van nieuwe oplossingen.

Neuro-assessments brengen in kaart hoe het is gesteld met de balans tussen brein en lichaam. Inzichten over welzijn en stress, die we intuïtief al wel wisten en aanvoelden vanuit bijvoorbeeld spirituele invalshoeken en de psychologie, worden met de neuro-aanpak nu ook wetenschappelijk onderbouwd. In tijden van crisis geeft dat houvast en handvatten zodat we effectiever om kunnen gaan met stress.

Ik vind het fantastisch dat er steeds meer bruggetjes worden geslagen tussen de neuro-wetenschap, stress en veerkracht, maar ik zie ook een toename aan neuro-onzin. Waar vind je dan goede tips en informatie, bruikbaar voor jezelf, je team of je organisatie?

Neuro-coach

De laatste jaren werk ik ook als neuro-coach. Dat wil zeggen dat ik toepassingen uit de neurowetenschap integreer in mijn begeleiding. Ik ben daarvoor gecertificeerd als Conversational Intelligence Coach en als Neurozone-Coach en ben actief in internationale professionele netwerken op dit gebied.

Neurozone®

In mijn partnership met Neurozone ondersteun ik high-performancers en hun teams om burn-out te voorkomen, hun veerkacht (resilience) te vergroten en high performance te ontsluiten. Neurozone is voor Attune de betrouwbare partner die ons adviseert en inzichten verschaft op basis van hun gevalideerde en evidence-based onderzoek.

Neurozone® assessments brengen op basis van zelfdiagnose de veerkracht (resilience) van personen en van teams in kaart en ook de capaciteitn op het gebed van leiderschap, leren en innovatie.

Als gecertificeerd Neurozone® professional zet ik het Rapportage Systeem van Neurozone in om de klant te ondersteunen bij coaching of supervisie. Het framework, de modellen en de rapportages geven inzicht in de unieke brein-balans en hoe dit van invloed is op stressreacties.

Met de zelf-diagnose van het Neurozone®-assessment kun je achterhalen wat je persoonijke optimale aangrijpingspunt is om weer in een ontspannen toestand te komen. Ook krijg je tips voor het optimaliseren van je breinbalans

Hierdoor krijg je inzicht hoe specifiek gedrag en vaak ook een andere leefstijl zoals bijvoorbeeld goed eten, slapen en bewegen, impact heeft op je persoonlijke complexere skills, zoals creativiteit en besluitvorming. Voor werkzoekenden en werkenden kan een analyse van talenten en competenties een waardevolle aanvulling zij op de neruozne anlyse.

De waarde van het Neurozone-assessmen in deze crisis-tijd is vooral dat het zo duidelijk maakt wat de persoonlijke aangrijpingspunten zijn die het meeste effect sorteren om stress aan te pakken en om te groeien als leider. Dat is enorm belangrijk omdat iedereen met stress worstelt vanwege tegenslagen en teleurstellingen als gevolg van de corona-crisis.

Virtueel dynamische rapportage

De Neurozone® rapportage geeft een praktische en – virtueel dynamische – uitleg met data en tips voor concrete actie. Aan de hand van modellen en zelfscores op de online vragenlijsten wordt inzichtelijk gemaakt waar de respondent het best aan kan werken om veerkracht te verhogen in de richting van meer veerkracht een duurzame inzetbaarheid van skills.

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan eenvoudig een mail naar: sonja.vlaar@attune.nl of maak een afspraak voor een zoom-gesprek o.v.v. “aanvraag Neurozone® assessment”.

Stay tuned, stay safe, take care!