Het is 10 april 2020. De corona-crisis grijpt  steeds verder in op ons werk en leven; meer mensen hebben last van stress. Mensen dreigen hun baan of inkomsten te verliezen; ze raken dierbaren kwijt of ze bevinden zich in een isolement. Normaal gesproken hebben zij geen last van stress, maar de huidige crisis pakt onverwacht hard aan.

Kenmerk van een crisis is dat er altijd meerdere vervelende dingen tegelijk gebeuren. We zoeken dan naar nieuwe manieren om tot rust kunnen komen omdat de oude manieren niet meer werken of niet meer mogelijk zijn.  Een beetje stress of een stressvolle piekperiode is niet verkeerd. Maar nu, met de corona-crisis,  zit het onverwacht te lang tegen; en stress ondermijnt het zelfvertrouwen en de zelfredzaamheid. Zelfmanagement is belangrijker dan ooit tevoren. In tijden van crisis geldt dit voor iedereen, niemand uitgezonderd.

Neuro-inzichten

Inzichten uit de neurologie dragen bij aan het vinden van oplossingen om beter om te gaan met stress. Een goed begrip van de neurologie ligt aan de basis van alle patronen van menselijk gedrag en draagt ook bij aan het vinden van nieuwe oplossingen.

Neuro-assessments brengen in kaart hoe het is gesteld met de  balans tussen brein en lichaam. Inzichten over welzijn en stress, die we intuïtief  al wel wisten en aanvoelden vanuit  bijvoorbeeld spirituele invalshoeken en de psychologie, worden met de neuro-aanpak nu ook wetenschappelijk onderbouwt. In tijden van crisis geeft dat houvast en handvatten zodat we  effectiever om kunnen gaan met stress.

Ik vind het fantastisch dat er steeds meer bruggetjes worden geslagen tussen de neuro-wetenschap, stress en veerkracht, maar ik zie ook een toename aan neuro-onzin. Waar vind je goede tips en informatie, bruikbaar voor jezelf, je team of je organisatie?

Neurozone®

De Neurozone® assessments kunnen op basis van zelfdiagnose middels een online vragenlijst de veerkracht (resilience) meten van personen en van teams.

Als gecertificeerd Neurozone® professional zet ik het interactieve virtuele Rapportage Systeem van Neurozozne in als onderdeel van mijn (virtuele) coaching. Het framework, de modellen en de rapportages geven inzicht in het unieke brein-functioneren, en hoe dit van invloed is op stressreacties.

Met de zelf-diagnose van het Neurozone®-assessment kun je meten of en in hoeverre je gestresst bent, en wat jouw persoonijke optimale aangrijpingspunt is om weer in een ontspannen toestand te komen. Ook geeft het zelf-assessment tips over het optimaliseren van veerkracht.

Je krijgt hierdoor een beter inzicht hoe bewust ander gedrag en vaak ook een andere leefstijl  zoals boijvoorbeeld goed eten, slapen en bewegen, impact heeft op je persoonlijke complexere skills, zoals creativiteit en besluitvorming Het is voor werkzoekenden en werkenden een waardevolle aanvulling op analyses van talenten en competenties.

Maar de meeste waarde heeft het zelf-assessment nu in de crisis-tijd, omdat het duidelijk maakt wat de persoonlijke aangrijpingspunten zijn die het meeste effect sorteren om stress aan te pakken. Dat is nu enorm belangrijk omdat iedereen met stress worstelt vanwege tegenslagen en teleurstellingen als gevolg van de corona-crisis.

Virtueel dynamische rapportage

De Neurozone® rapportage geeft een praktische en  – virtueel dynamische – uitleg met data en tips voor concrete actie. Aan de hand van modellen en zelfscores op de online vragenlijsten wordt inzichtelijk gemaakt waar de respondent het best aan kan werken om veerkracht te verhogen in de richting van meer veerkracht een duurzame inzetbaarheid van skills. 

Ben je geïnteresseerd? Stuur dan eenvoudig een mail naar: sonja.vlaar@attune.nl of maak een afspraak voor een zoom-gesprek o.v.v. “aanvraag Neurozone® assessment”.

Stay tuned, stay safe, take care!